Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 20% på CEWE FOTOBOG, vægbilleder og kort og invitationer!

Kontakt kundeservice:
78 79 78 07

Bæredygtighed

Vores virksomhed tilhører en industri, der grundlæggende er afhængig af papir. Bæredygtighed og miljøbeskyttelse er derfor to meget vigtige aspekter for os. I over 20 år har dette været en hjørnesten for vores virksomhed, og er derfor kernen i vores forretning.
Vores mål

CEWE forpligtede sig til at halvere sine Scope 1 og 2* CO2-emissioner mellem 2015 og 2025. CEWE-koncernen nåede 98 % af dette mål ved udgangen af 2020 og har sparet 3.713 tons CO2-emissioner siden 2019. CEWE har et mål om at blive en fuldstændig klimaneutral virksomhed i 2045. (*) Direkte og indirekte emissioner relateret til virksomhedens produktion og aktiviteter (f.eks. elforbrug, forbrændingskilder osv.)

Vores forpligtelser

Som en miljøbevidst virksomhed udnævnte CEWE-gruppen allerede i 2000 en direktør for kemi og miljø i organisationen og reviderede CEWEs produktionsmodel med hensyn til miljø og bæredygtighed. Flere konkrete tiltag er blevet implementeret siden: installation af solpaneler på tagene af flere af vores laboratorier, vandgenbrug, FSC®-certificering, laveffekt digitale værktøjer og kompensation for vores resterende CO2-udledning gennem et skovplantningsprogram i Kenya.

ISO 14001-certificering

Hos CEWE koncernen har vi ISO 14001-certificering på alle vores store produktionsanlæg. Laboratorierne i Paris og Frechen bliver certificeret i løbet af 2023. ISO 14001-certificeringen er en del af en bæredygtig udvikling, der specificerer kravene til miljøledelsessystemer. Det giver en ramme for at kontrollere virksomhedernes miljøpåvirkninger, som CEWE løbende ønsker at forbedre.

Vores tiltag

Som organisation har vi arbejdet på at forbedre vores miljøpåvirkning i 20 år. Vi bekymrer os om at bevare planeten til fremtidige generationer. Alle de materialer, vi bruger, er valgt med bæredygtighed for øje.

Bevaring og genplantning af skov

CEWE støtter Kasigau Wildlife Corridor-projektet, der involverer bevarelse og genplantning af 50000 hektar tørlandsskov i det sydvestlige Kenya.

Kasigau Wildlife Corridor-projektet er med til at kompensere for ca. en million tons CO₂-udledning årligt og vil absorbere udledninger på over 54 millioner ton CO₂ i løbet af sin 30-årige levetid.

Projektet har også sørget for oprettelse af jobs og bæredygtige udviklingsaktiviteter for lokalsamfundet, som blandt andet –

  • Udvikling af lokal infrastruktur for cirka 150 000 indbyggere i regionen
  • Adgang til ferskvand for over 10 000 indbyggere
  • 2 300 skolestipendier til børn i lokalsamfundet
  • Beskyttelse af over 350 truede arter, inklusiv Afrikanske elefanter
  • Sikrer at virksomheden opfylder Verified Carbon Standard (VSC). VSC er et førende, internationalt carbonkompensationsregister, som sikrer, at projekter leverer emissionsreduktioner som aftalt.

CEWE kompenserer også for ca. 210 000 ton CO₂-udslip gennem støtte til to certificerede vindmølle-projekter i det sydlige Indien og Kina.

Regionens økonomiske udvikling er i fare på grund af dårlig adgang til elektricitet. Fossilt brændstof bruges ofte til at generere elektricitet. Derfor vil støtte til vindmølleparkerne være med til at sikre den lokale energiforsyning, samtidig med at den producerede el kommer fra en er vedvarende energikilde.

Vores leverandører

Vi vælger meget omhyggeligt hvilke leverandører vi samarbejder med. Vores standarder er høje; de omfatter hensynet til lave omkostninger sammen med dokumenteret ekspertise, langsigtet og konstant kvalitetssikring samt miljømæssig, økonomisk og social integritet.

Vi vurderer leverandører nøje med hensyn til deres arbejdsmetoder, overholdelse af menneskerettigheder og bæredygtige resultater. Hvor det er muligt, samarbejder vi med leverandører, der er tæt på vores produktionssteder. Sådan kan vi bidrage til den lokale økonomi og samtidig reducere CO₂-udledningen fra transport. I 2019 var 56 % af de materialer, vi brugte, hentet lokalt. Vores mål er at bruge et større antal lokale leverandører i fremtiden og reducere CO₂-udledningen fra logistik.

Vedvarende energi

Siden 2019 har CEWE-koncernen sparet emissioner svarende til 9.153 tons CO₂ takket være brugen af vedvarende energi og installationen af solpaneler på taget af laboratorierne i Freiburg, München og Oldenburg – som på sigt skal installeres alle vores laboratorier.

CEWE-koncernen reducerer også energiforbruget ved at installere LED-lys på alle produktionssteder, samt optimere energiforbruget fra computerservere.

CEWE opfordrer til brugen af el- og hybridkøretøjer ved at støtte installationen af ladestandere og dække el-udgifterne til disse. Alle CEWEs køretøjer er CO₂-neutrale.